Matematik
Find det tal a, som opfylder at
08. september 2022 af
azulodukovic
-
Niveau: Universitet/Videregående
Kunne godt bruge hjælp til vedhæftede opg:)
Vedhæftet fil: Screenshot 2022-09-08 at 10.39.44.png
Svar #1
08. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)
f(x,y) = g(xy)
Differentialkvotienterne bliver:
∂f/∂x = g'(xy)*y
∂f/∂y = g'(xy)*x
Med tal indsat:
∂f/∂x(2,a) = g'(2a)*a
∂f/∂y(2,a) = g'(2a)*2
Ligningen bliver så
∂f/∂x(2,a) + 3*∂f/∂y(2,a) = 0 <=>
g'(2a)*a + 3*g'(2a)*2 = 0 <=>
(a + 6) * g'(2a) = 0
Da g' ikke kan bliver 0, har vi at
a + 6 = 0 <=>
a = -6
Skriv et svar til: Find det tal a, som opfylder at
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
