Matematik

Bestem en ligning for en tangent

08. september 2022 af idax909b - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har en funktion som er givet ved f(x)= 4*ln(x) - 2*x + 8

Jeg skal bestmme en ligning for tangenten til garfen for f i punktet p(1, f(1))

Er lidt i tvivl hvordan jeg skal bestemme ligningen. Kan det være rigtigt, at jeg skal benytte mig af formlen y(t)=f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2022 af ringstedLC

Ja, fordi det er tangentligningen:

\begin{align*}f'(x) &=... \\ y &= f'(1)\cdot (x-1)+f(1)\\y&=... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.