Matematik

Opstil en ligning, som kan bruges til at udregne førstekoordinaten til skæringspunktet mellem grafen for f og førsteaksen.

20. september 2022 af avismand

f(x)= 3x-2

Opstil en ligning, som kan bruges til at udregne førstekoordinaten til skæringspunktet mellem grafen for f og førsteaksen, og løs derefter ligningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2022 af Quarr

f(x)=0

.. ..

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sk\ae ring}(f, \textup{1.\,akse)}:(x,y)=\bigl(x,f(x)\bigr) &= (x,0)\;,\; \textup{1.\,akse}:y=0 \\ \Rightarrow f(x)=0 &= 3x-2 \\\Rightarrow x &=...\end{align*}


Skriv et svar til: Opstil en ligning, som kan bruges til at udregne førstekoordinaten til skæringspunktet mellem grafen for f og førsteaksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.