Fysik

fysik

22. september 2022 af saliey - Niveau: B-niveau

Hej nogen kan hjælpe mig?

I linjespektret for He er der en linje ved 588 nm.

a) Hvad er frekvensen for dette lys?

b)Hvad er fotonenergien for fotoner fra denne linje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2022 af peter lind

a) Brug at bølgelængde*frekvens = bølgehastighed

b)  brug at energi = Plancks konstant*frekvens


Svar #2
22. september 2022 af saliey

bølgehastigheden, skal jeg selv slå op?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& \textup{frekvens:}&f=\frac{c}{\lambda}=\frac{3.0\cdot 10^{17}\;\mathrm{\frac{nm}{s}}}{588\;\mathrm{nm}}=5.10\cdot 10^{14}\;\mathrm{Hz} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\& \textup{fotonenergi:}&E_{\textup{foton}}=h\cdot f =\left ( 6.26\cdot 10^{-34}\;\mathrm{J\cdot s} \right )\cdot \left ( 5.10\cdot 10^{14}\;\mathrm{s^{-1}} \right ) \end{array}


Svar #5
22. september 2022 af saliey

Tusind tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.