Matematik

Udled formlerens resutalt

22. september 2022 af niczking11 - Niveau: C-niveau

Hej folkens har fået til opgave at udled formlernes resutelrende enhed. der er 5 opgaver i alt og 1 eksempel håber i kan forklare mig hvordan dette løses 

1. eksempel
Formlen for et vandstrømmen i et rør kan skrives som

qv = A*v 

hvor qv = er vandstrømmen

a = rørets tværsnitsareal (m2)

v = vandets hastighed (m/s)

qv = m2 * brøkstreg m-s = m2 * m brøkstreg s = m3 brøkstreg s 

Opgave 1.

r = s brøkstreg   λ

r = bygdingsdelen isolans (?)

s= er bygningsdelens tykkelse (m)

 λ = er bygningsdelens varmeledningsevne (w/m2k)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} r &= \frac{s}{\lambda} \\ \left \lfloor r \right \rfloor &= \frac{\left \lfloor s \right \rfloor}{\left \lfloor \lambda \right \rfloor} \\ \left \lfloor r \right \rfloor &= \frac{\textup{m}}{\frac{\textup{{\color{Red} W}}}{\textup{{\color{Red} m}}\,\cdot \,\textup{K}}}= \textup{K}\cdot \frac{\textup{m}^2}{\textup{W}} \end{align*}


Svar #2
26. september 2022 af niczking11

Hej er der mulighed for at du kan forklare hvordan du har gjort det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2022 af ringstedLC

#2: Jeg bruger potens-regneregler:

\begin{align*}\textup{Enten}: \\ \frac{a}{\frac{b}{c}} &= a\cdot \frac{c}{b}=\frac{a\cdot c}{b} \\ \textup{eller}: \\ \frac{a}{\frac{b}{c}} &= \frac{a}{\left (\frac{b}{c} \right )^{\!1}} =a\cdot \left (\frac{b}{c} \right )^{\!-1}=a\cdot \frac{b^{-1}}{c^{-1}} =a\cdot b^{-1}\cdot c^{1}=\frac{a\cdot c}{b} \end{align*}

De giver:

\begin{align*} \frac{a}{\frac{b}{c}} &= a\cdot \frac{c}{b}=\frac{a\cdot c}{b} \\ \frac{\textup{m}}{\frac{\textup{W}}{\textup{m}\,\cdot \,\textup{K}}} &= \textup{m}\cdot \frac{\textup{m}\cdot \textup{K}}{\textup{W}} =\frac{\textup{m}\cdot \textup{m}\cdot \textup{K}}{\textup{W}} =\textup{K}\cdot \frac{\textup{m}^2}{\textup{W}} \end{align*}


Skriv et svar til: Udled formlerens resutalt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.