Matematik

Find den maksimale produktionen ud fra en givet produktionsfunktion

24. september 2022 af YoungRam - Niveau: Universitet/Videregående

#10 Hvis en virksomheds produktionsfunktion er givet ved Q=700Le^(-0,02L) find da værdien af L som maksimerer produktionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2022 af peter lind

Det er en monoton aftagende funktion, så der er maksimum for L mindst mulig.

Har du oplyst alt, for det er en mærkelig opgave for en der går på universitet eller tilsvarende


Svar #2
24. september 2022 af YoungRam

Ja, alt er oplyst det er en del af et øvelsessæt til HAmat

Ved ikke hvilken fremgangsmåde jeg skal benytte for at finde værdien af L


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2022 af jl9

Har i haft om monotoniforhold af en funktion? Prøv evt. at beregne Q for L=40 og L=50 og L=60


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2022 af peter lind

Undskyld. Det er mig der ikke har læst opgaven ordentlig. Du skal differentiere funktionen og sætte den lig 0. Løs derefter den fremkomne ligning


Skriv et svar til: Find den maksimale produktionen ud fra en givet produktionsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.