Matematik

Find 3 fejl i ligningen

26. september 2022 af Matej05 - Niveau: C-niveau
Jeg har løst ligningen I opgave 4, men finder umiddelbart en fejl, hvilke sidste to overser jeg? Den som jeg stødte på på er hvor man skal gange i parantesen. Se filen
Hvordan løser jeg I øvrigt opgave 6

Svar #1
26. september 2022 af Matej05

Løst ligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2022 af MentorMath

Hej, du har løst ligningen korrekt.

I opgavens omskrivninger, er der fejl i linje 1, 3 og 5. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2022 af MentorMath

Opg. 6


Svar #4
26. september 2022 af Matej05

Kan du evt skrive hvor det går galt :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2022 af MentorMath

#4 

Hej, ja.

I omskrivningerne i opgaven udregner de først 5-2, hvilket er forkert, da -2 er ganget på parentesen. De vil nu udregne parentesen med de tal, der er forkerte. De prøver her at omskrive venstresiden 3(x+3), hvilket ikke giver 3x+3, men derimod giver 3x+9. Dette, da 3 er en fælles faktor og derfor ganges ind på hvert led i parentesen (distributive lov). Endeligt er der en fejl, når de omskriver 2x+3 = 0 til 2x = 3. Det korrekte ville her være 2x+3 = 0 ⇔ 2x = -3, da der trækkes 3 fra på begge sider af lighedstegnet :)


Svar #6
26. september 2022 af Matej05

Nu er jeg helt med, 1000 tak

Svar #7
26. september 2022 af Matej05

Har du mod til at hjælpe mig med opgave 3,:)

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2022 af MentorMath

Selv tak, og ja, kigger lige på opgave 3:)


Svar #9
26. september 2022 af Matej05

1000 tak for din venlighed.

Brugbart svar (1)

Svar #10
26. september 2022 af MentorMath

Opg. 3 er vist som bilag her


Svar #11
26. september 2022 af Matej05

Du er fantastisk :)))

Brugbart svar (1)

Svar #12
26. september 2022 af Soeffi

#0.

1) Fejl i regningsarternes prioritet: Man glemmer, at der står et gangetegn mellem 2-tallet og parentesen, samt at man skal gange før man subtraherer (minusser). Dvs.: 5 - 2·(x + 3) = 5 - 2·x - 2·3 = -2x - 1. 

2) Fejl ved at gange ind i parentes. Når man ganger ind i en parentes, så skal man gange begge led i parentesen med tallet udenfor. Som det står, så skal det give: 3x + 9.

3) Fejl ved at flytte tal over på den anden side af lighedstegnet. Der mangler et minus foran 3-tallet.

Vedhæftet fil:2055185.jpeg

Svar #13
26. september 2022 af Matej05

1000 tak for dit forklaring, betyder meget, da jeg har svært ved matematik.

Svar #14
26. september 2022 af Matej05

Vedr opgave 6. Der står at man skal indstille en model, mener de at man skal lave en linær funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2022 af MentorMath

Opgave 6?


Svar #16
26. september 2022 af Matej05

Undskyld opgave 3,som du hjælp med.

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. september 2022 af MentorMath

Ah, okay:) Med en model mener de bare, at du skal opskrive en funktionsforskrift, der angiver sammenhængen mellem x og y. Da prisen pr. palle ikke afhænger af, hvor mange paller du køber, beskriver sammenhængen i dette tilfælde en funktion, hvis graf er en ret linje.


Skriv et svar til: Find 3 fejl i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.