Kemi

Procent eller ppm?

26. september 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvorfor skriver man nogle gange koncentrationen i procent og andre gange i ppm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2022 af AngelOneOne

Hej,

Det gør man alt efter hvor stor eller lille koncentrationen er. Procent er hundrededele og ppm er milliontedele.

I dit tidligere spørgsmål omkring oxygenindholdet i atmosfæren, kan du se at 20% O2 er det samme som 200.000 ppm O2. Tallet 20 er nemmere at overskue end 200.000, selvom mængen (massen) er nøjagtig den samme. Det samme ville gøre sig gældende hvis du skulle skrive 1 ppm som procent (0,0001%). Her er det nemmere at overskue 1 ppm end 0,0001%, selvom mængden (massen) også er nøjagtig den samme.

%, ppm, og ppb, er egentlig bare det samme princip, som når du bruger præfikser ved andre enheder - 1.000 g = 1 kg, 1.000 mL = 1 L, 100.000 cm = 1 km osv - For overskuelighedens skyld.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Procent eller ppm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.