Matematik

Ligning for tangenten

27. september 2022 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan bestemmer jeg ligningen for tangenten til grafen f  i punktet (1;6).

Se vedhæftet billede for opgave.

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 48.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2022 af MentorMath

Hej, 

Vedhæftet som billede :)

(Rettelse, når b isoleres indsættes punktet P i forskriften for tangenten, ikke i forskriften for f(x) som jeg har skrevet på papiret)


Svar #2
27. september 2022 af cecilie1606

Super tusind tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2022 af MentorMath

Selv tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2022 af ringstedLC

#0: I din formelsamling findes sikkert:

\begin{align*} \textup{Tangentens ligning}:y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \end{align*}

Opgaveteksten giver dig næsten det hele:

\begin{align*}P &= \bigl(1,6\bigr)=\bigl(x_0,f(x_0)\bigr) \\ f'(x) &= ...\quad\Rightarrow f'(x_0)=... \\ y &= f'(1)\cdot(x-1)+6 \\y &= ... \end{align*}


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.