Matematik

Ligninger

28. september 2022 af Hove65 - Niveau: C-niveau

Det er en del år siden, at jeg har arbejdet med ligninger og vil blive glad, hvis en venlig sjæl vil hjælpe og forklare fremgangsmåden. 

-4(0,5+2)=x+1

På forhånd tak derude


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2022 af MentorMath

Hej,

Du ganger -4 ind på hvert led i parentesen, og trækker 1 fra på begge sider af lighedstegnet :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2022 af MentorMath

-4(0,5+2) = x+1 ⇔

-2-8 = x+1 ⇔

-10 = x+1 ⇔

x = -10-1 = -11


Svar #3
28. september 2022 af Hove65

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2022 af MentorMath

Selv tak.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.