Matematik

Ligninger

30. september 2022 af Stela2323 - Niveau: A-niveau
Hej, jeg har brug for hjælp.

“Afgør ved beregning om punkterne A, B og C ligger på en ret linje, når

a) ?? = (19;12), ?? = (27;25) og ?? = (40;46)
b) ?? = (-6;-3), ?? = (-1;5) og ?? = (7;18)“

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal regne den ud, då hvis der er en som ved hvordan jeg lave den, kan i skrive metoden ned, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2022 af ringstedLC

For begge: Bestem ligningen for linjen A og B. Undersøg om C ligger på denne linje:

\begin{align*}\left.\begin{matrix} y_A &= a\cdot x_A+b \\ y_B &= a\cdot x_B+b\end{matrix}\right\} &\Rightarrow a=\frac{y_A-y_B}{x_a-x_B}\;,\;b=y_A-a\cdot x_A \\ y &= ... \\ y_C &\overset{?}{=} a\cdot x_C+b \end{align*}

NB. Opdatér din profil.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.