Matematik

Bestemt de værdier for t så a og b er vinkelrette

02. oktober 2022 af laer4324 - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som lyder:

a vektor = (t  5) og b vektor = (t-3  -2)

Og så skal jeg bestemme de værdier for t så a og b er vinkelrette.

Jeg har selv prøvet fordi jeg ved at vi skal finde prikproduktet, hvor vi bruger ligningen derfra:

a1 * b1 + a2 * b2

Der har jeg så skrevet 

t * (t-3) + 5 * (-2) = 0 

Jeg kan ikke komme videre herfra. Ved ikke hvordan jeg skal løse ligningen.

Opgaven er også vedhæftet nedenunder, hvis der bedre at se den for sig der. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2022 af Quarr

Du kan starte med at reducere.

- - -

Ja

 


Svar #2
02. oktober 2022 af laer4324

Ja, men problemet er at jeg ikke er sikker på hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2022 af Quarr

t·(t-3)+ 5·(-2)=0

t2-3t-10=0   , hvilket er en andengradsligning.

- - -

Ja

 


Svar #4
02. oktober 2022 af laer4324

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Bestemt de værdier for t så a og b er vinkelrette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.