Matematik

Udtalelse af rødder

06. oktober 2022 af MadsRHansen - Niveau: B-niveau

Hej
Her et sikkert meget simpelt spørgsmål. Funderer over hvordan man eks. til mundtlig eksamen vil udtale formlen for a i eksponentielle funktioner x2-x1√y2/y1 ? 
Vil normalt kalde det for et givent tal i n'te rod, men hvordan udtales ovenstående eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2022 af mathon

Du er galt på den.

                                 \small \begin{array}{llllll} \textup{Formlen for }a\textup{ i eks-}\\ \textup{ponentielle funktioner:}\\&& a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}\\\\\\ \textup{Formlen for }a\textup{ i}\\ \textup{line\ae re funktioner:}\\&& a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke helt sikker på, hvilken formel, du tænker på. Mener du.

x_{2}-x_{1}\sqrt{\frac{y_{2}}{y_{1}}}

eller

x_{2}-x_{1} \frac{\sqrt{y_{2}}}{y_{1}}

Det er det sidste, du har skrevet, men jeg vil tro, at du mener det første. Husk parenteser!

Den første kan siges som: "x to minus x et gange kvadratroden af brøken y to divideret med y et."

Hvis du udelade ordet "brøken" kan teksten gælde begge de to udtryk, men det kan normalt godtages.

Det er ikke altid let at læse sådanne udtryk op, så man må være forberedt på at skulle præcisere det.


Skriv et svar til: Udtalelse af rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.