Matematik

Find prisen

09. oktober 2022 af louiselykkegaard556 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

Hvilken formel skal jeg bruge når jeg skal regne dette ud:

En vare kostede oprindeligt 200kr. Prisen er steget med 200%. Hvad koster varen nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2022 af jl9

200kr + (200kr * 200%)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Pris}_\textup{nu} &= \textup{Pris}_\textup{f\o r}+p\,% \\ \textup{Pris}_\textup{nu} &= \textup{Pris}_\textup{f\o r}+\frac{\textup{Pris}_\textup{f\o r}\cdot p}{100}=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}& \text{Udgangsbel\o bet (= 200\;\textup{kr}) er }100%\\\\& \textup{Stigningen er 200\%}\\\\\textup{dvs}&\textup{Nu-prisen er 300\% }( =3.0) \textup{ gange udgangsbel\o bet}\\\\& \textup{Pris}_{\textup{nu}}=\left ( 200\;\mathrm{kr} \right )\cdot 3.0=600\;\mathrm{kr} \end{array}


Skriv et svar til: Find prisen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.