Matematik

ligning

10. oktober 2022 af rouj0017 - Niveau: B-niveau

en cirkel har radius 6 og centrum i punkt(3,1)

bestem en ligning for cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2022 af SuneChr

(x - 3)2 + (y - 1)2 = 62


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2022 af Rumballs

 .

Vedhæftet fil:cirkelligning 3-1.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2022 af Rumballs

Jeg byttede vidst om på tallene, det rigtige er vedhætet her:

Vedhæftet fil:rigtige ligning.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2022 af ringstedLC

#0: Brug formel (52).

Den kommer af afstandsformlen, formel (49) som igen kommer af Pythagoras, da cirklen er den mængde punkter, der har afstanden r til punktet C?:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2 \\ \left | AB \right | &= \sqrt{\bigl(x_B-x_A\bigr)^2+\bigl(y_B-y_A\bigr)^2} \\ r &= \sqrt{\bigl(x-x_C\bigr)^2+\bigl(y-y_C\bigr)^2} \\ r^2 &= \bigl(x-x_C\bigr)^2+\bigl(y-y_C\bigr)^2\;,\;\bigl(x_C,y_C\bigr)\;\textup{er centrum af cirklen med radius }r \end{align*}


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.