Kemi

redox

11. oktober 2022 af emmavvb - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textbf{A)}\\\\& \overset{\mathbf{{\color{Blue} +7}}}{Mn}{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{C}_2{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{Mn}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{C}O_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \begin{array}{ccccl} \textbf{atom}&\textbf{op}&\textbf{ned}&\textbf{antal} \\ Mn&&5&2\\ C&1&&10&\textup{da }C\textup{ \o nskes i et lige antal} \end{array}

\small \textbf{afstemning af op- og nedgange:}

        \small \begin{array}{llllllll} \\\\& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,C_2{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;10\,CO_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af ladning:}

        \small \begin{array}{llllllll} \\\\& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,C_2{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;10\,CO_2\,_{\textit{(g)}} \end{array}

\small \textbf{afstemning af hydrogen:}

      \small \begin{array}{llllllll} \\\\& 2\,Mn{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;5\,C_2{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;2\,Mn{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;10\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;8\, H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}

\small \textbf{oxygen stemmer.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{B)}&& n\left ( Na_2C_2O_4 \right )=&\frac{0.189\;\mathrm{g}}{134\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.00141\;\mathrm{mol}\\\\\\&&\textup{Titerligning:}\\\\&&&\left ( 0.0263\;\mathrm{L} \right )\cdot c\left ( KMnO_4 \right )=\frac{2}{5}\cdot\left ( 0.00141\;\mathrm{mol} \right )\\\\&&& c\left ( KMnO_4 \right )=\frac{\frac{2}{5}\cdot\left ( 0.00141\;\mathrm{mol} \right )}{0.0263\;\mathrm{L}}=0.021\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #4
11. oktober 2022 af emmavvb

Tak for hjælpen. Vil du uddybe hvor du får 2/5 fra? Det forstår jeg nemlig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{C)}\\&& n\left ( Na_2C_2O_4 \right )=&\frac{0.189\;\mathrm{g}}{134\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=0.00141\;\mathrm{mol}\\\\\\&&\textup{Titerligning:}\\\\&&&n\left ( CO_2 \right ) =2\cdot n\left ( Na_2C_2O_4 \right )= 2\cdot \left (0.00141\;\mathrm{mol} \right )=0.00282\;\mathrm{mol}\\\\\\&& \textup{Volumen af }CO_2\textup{:}\\&&&V=\frac{\left ( 0.00282\;\mathrm{mol} \right )\cdot \left ( 0.083145\;\mathrm{\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ( (273.15+19)\;\mathrm{K} \right )}{1.02\;\mathrm{bar}}=0.0685\;\mathrm{L}=68.5\;\mathrm{mL} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{D)}\\&& \textup{Fordi 10\% af det i C) beregnede volumen }CO_2\textup{ opl\o ses i opl\o sningen.} \end{array}


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.