Matematik

Reducering af brøk

14. oktober 2022 af DoctorManhatten - Niveau: A-niveau

Hvordan reduceres denne brøk?

(C1A1A1B2A- B1A1A1C2A1) / (A1A1A2B1A1 - A1A1A1B2A1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \frac{{A_1}^3\cdot \left ( C_1B_2-C_2B_1 \right )}{-{A_1}^3\cdot \left ( A_1B_2-A_2B_1 \right )}=-\frac{\begin{vmatrix} C_1 &B_1 \\ C_2& B_2 \end{vmatrix}}{\begin{vmatrix} A_1 &B_1 \\ A_2 & B_2 \end{vmatrix}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2022 af AMelev

Jeg går ud fra, at der er skjultegangetegn.
Du kan omskrive til (A13·B2·C1-A13·B1·C2)/(A13·A2·B1-A14·B2) og derfter forkorte med A13

</o:p>


Skriv et svar til: Reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.