Fysik

Tryk på håndflade

01. november 2022 af sezrxdtcybino - Niveau: C-niveau

"Mål din hånd, og lav et overslag over din håndflades areal.

Beregn den kraft, som luften påvirker din håndflade med."

Jeg har fået min hånd til at være 150 cm2, men hvad skal jeg derefter gøre?

Jeg skal vel bruge hvor mange kg luft der er over min hånd flade til at indsætte i F=m*g eller hvad?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2022 af peter lind

Brug at kraft = tryk*areal


Svar #2
04. november 2022 af sezrxdtcybino

Er det så ?

kraft = 101.325 Pa * 150 cm2 = 15.198.750 N


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2023 af ringstedLC

\begin{align*} F &= p\cdot A \\\textup{N} &= \textup{Pa}\cdot {\color{Red} \textup{m}}^2 \\ &= 101325\,\textup{Pa}\cdot 150\cdot 10^{-4} \,\textup{m}^2 &&,\;\textup{cm}^2=\bigl(10^{-2}\,\textup{m}\bigr)^2 \end{align*}


Skriv et svar til: Tryk på håndflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.