Matematik

Vektor og geometri

03. november 2022 af laer4324 - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave. Hvordan løser jeg den i CAS 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2022 af mathon

Hvis to vektorer er parallelle
er deres determinant lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll}&& \overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 4\\5 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 2\\1 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\4 \end{pmatrix}\\\\ \textup{En normalvektor til }l\textup{:}&&\overrightarrow{n}_l=\begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}\\\\ \textup{En retningsvektor for }l\textup{:}&&\overrightarrow{r}_l=\widehat{\overrightarrow{n}_l}=\widehat{\begin{pmatrix} 6\\-3 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 3\\6 \end{pmatrix}\\\\ \textup{Determinant for}\\\textup{vektorerne }\overrightarrow{AB}\textup{ og }\overrightarrow{r}_l\textup{:}\\&&\begin{vmatrix} 2 & 3\\ 4& 6 \end{vmatrix}=2\cdot 6-4\cdot 3=0\\\\\\ \textup{Konklusion:}&&\overrightarrow{AB} \parallel l \end{array}


Skriv et svar til: Vektor og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.