Fysik

Opgave i Kinematik

05. november 2022 af AmandaST - Niveau: B-niveau
Hej derude
Jeg har brug for hjælp til en opgave. I opgaven får jeg følgende at vide: en partikel bevæges op ad et ru skråplan. Partiklen har massen 5,0 kg. Skråplanet danner vinklen 20 grader vandret. Partiklen påvirkes af en kraft parallelt med og op ad skråplanet. F = 35 N. Friktionskoefficienten = 0,30.
Beregn partiklens acceleration.
Der hvor jeg går i stå, det er om jeg "bare" skal bruge Newtons 2. lov, eller om der er en eller anden udledning af den, hvor jeg også skal bruge alle de andre oplysninger?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2022 af mathon

Lav en tegning for at få overblik.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. november 2022 af mathon

\begin{array}{lllllll}&& F_{\textup{res}}=\left ( 35\;\mathrm{N} \right )-m\cdot g\cdot \sin(20\degree)-m\cdot g\cdot \cos(20\degree)\cdot \mu\\\\&& F_{\textup{res}}=\left ( 35\;\mathrm{N} \right )-m\cdot g\cdot\left ( \sin(20\degree)+ \cos(20\degree)\cdot 0.30 \right )=4.36514\;\mathrm{N}\\\\ \textup{Acceleration:}&&a=\frac{F_{\textup{res}}}{m}=\frac{4.36514\;\mathrm{N}}{5.0\;\mathrm{kg}}=0.873\;\mathrm{\frac{m}{s^2}} \end{array}


Skriv et svar til: Opgave i Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.