Matematik

Ligninger

08. november 2022 af endum7klasser - Niveau: 8. klasse

Hejsa! Jeg har brug for hjælp til disse spg.

Petra slår græs for sine bedsteforældre. Hun får 50kr. pr. gang. Opstil en ligning, der kan beregne

a) hendes fortjeneste, når hun har slået græs 21 gange.

b) hvor mange gange hun skal slå græs for at have 750kr.

c) hvor meget hun skal kræve pr. gang, hvis hun skal have 1100kr. på 20 gange græsslåning.

d) Forklar hvad x betegner i hvert af de tre tilfælde a og c.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2022 af StoreNord

a)    For at slå græs   1 gang får hun:                                50 kr
       For at slå græs   x gange får hun:                                50 kr * x
       f(x) = 50x
       For at slå græs  21 gange får hun:                                50 kr * 21     =

b)    ?       f(x) =       50x = 750       hvad er x så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2022 af Amila22

a) hendes fortjeneste, når hun har slået græs 21 gange.

X = 75


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2022 af ringstedLC

#2 er ikke rigtig.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.