Matematik

differentialregningen

09. november 2022 af Frejace - Niveau: A-niveau

Hej, er der en som please kan hjælpe mig hurtigt med denne opgave? Tak!


Svar #1
09. november 2022 af Frejace

her er filen


Svar #2
09. november 2022 af Frejace

her


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2022 af MentorMath

Hej. Da f er en løsning til differentialligningen, og det oplyses at f går gennem P(6,3), kan vi bestemme hældningen for tangenten f '(x0) ved at indsætte punktet i differentialligningen.

y' = x/y + 5

f '(x0) = f '(6) = 6/3 + 5 = 7

x0 = 6 og y0 = f(x0) = 3 (ud fra punktet P, idet f er en løsning).

Tangentens ligning:

y = f(x0) + f '(x0)•(x-x0)

   = 3 + 7•(x-6) = 3 + 7x - 42 = 7x - 39

Dvs.

y = 7x -39 ,

hvor y er en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Skriv et svar til: differentialregningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.