Matematik

Sandsynlighed og beregning

12. november 2022 af farfarssalatslynge - Niveau: B-niveau

I en population er der 40 planter.

a) Bestem antallet af strikprøver med 8 planter.

Blandt de 40 planter er der 18 planter med store blade og 22 planter med små blade.

b) Bestem sandsynligheden for, at en stikprøve består af 3 planter med store blade og 5 planter med små blade.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2022 af peter lind

 a) noget uklart hvad du mener. Vedlæg originalopgaven helst som billedfil; men en pdf fil kan også bruges

b) Det er en binomialfordeling med med n=40 og p = 18/40


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2022 af peter lind

Du skal åbenbart finde på hvor mange måder, du kan tage 8 planter ud af 40. Se din formelsamlin formel 169 side 29


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2022 af Soeffi

#2. a) K(40,8) = 40!/(8!·32!) = 76.904.685.

b) K(18,3)·K(22,5)/K(40,8) = 816·26.334/76.904.685 = 21.488.544/76.904.685 = 0,279.
(Uden tilbagelægning, når mængden er begrænset som her).


Skriv et svar til: Sandsynlighed og beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.