Matematik

Hjælp til opgave

15. november 2022 af Matej05 - Niveau: 8. klasse
Er der en venlig sjæl da kan forklare mig, denne opgave
Vedhæftet fil: IMG_20221115_182455.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2022 af Christianfslag

Hvis du forestiller dig cylinderen bliver klippet op på langs kan vi folde den ud. Den form vi får når vi folder den ud er et rektangel. Længden af dette rektangel vil være den samme som højden af cylinderen, mens bredden af rektanglet vil være den samme som omkredsen af cylinderen. Du finder omkredsen ved:

O=2\pi\cdot r

Bagefter skal du finde ud af hvor meget stearin der skal i formen for at fylde den fuldkommen. Her skal du udregne cylinderens rumfang. Du finder rumfanget af en cylinder ved:

V=\pi\cdot h\cdot r^2


Svar #2
15. november 2022 af Matej05

Tak

Svar #3
15. november 2022 af Matej05

o=2x3,14x4

o=25,12cm

V=3,14x18x4x4

v=904,32

korrekt???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2022 af Christianfslag

Længde: 18 centimeter.

Bredde: 25.13 centimeter.

Volumen: 904.78 kubikcentimeter.

Når du regner med Pi så brug symbolet på din lommeregne i stedet for at skrive 3.14. Ellers meget fine udregninger.


Svar #5
15. november 2022 af Matej05

kan man så sige, at der kan være 904,78 kubikcm starinlys.


Svar #6
15. november 2022 af Matej05

Kan du hjælpe mig med denne også :)))
Vedhæftet fil:IMG_20221115_191437.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2022 af ringstedLC

a) Nina skal bruge et rektangel og en cirkelskive til cylinderens overflade. De skal begge laves af ét rektangulært stykke aluminium:

\begin{align*} \textup{Br.} &= 2\,\pi\cdot \tfrac{8}{2}=8\,\pi &&\approx 25.13\,(\textup{cm}) \\ \textup{L\ae .} &= 18+8 &&= 26\,(\textup{cm}) \\ A_{\,alu.} &= \textup{Br.}\cdot \textup{L\ae .} &&=...\,\textup{(cm}^2) \\\\\textup{Eller}\\ \textup{L\ae .} &= 2\,\pi\cdot \tfrac{8}{2}+8=8\,\pi+8 &&\approx 33.13\,(\textup{cm}) \\ \textup{Br.} &&&= 18\,(\textup{cm}) \\ A_{\,alu.} &&&=...\,\textup{(cm}^2) \end{align*}

Da arealet af alu. er større end cylindrens overflade, bliver der et materialespild.

b)

\begin{align*} V_{cyl} &= \pi\cdot \left (\tfrac{d}{2} \right )^2\cdot h \\ &= \pi\cdot \tfrac{8^2}{4}\cdot 18=288\,\pi=904.78\,(\textup{cm}^3) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2022 af ringstedLC

#0: Dårlige titler giver dig en uoverskuelig historik over dine indlæg. På https://www.studieportalen.dk/members/923788/forumthreads kan du se hvor galt det allerede er ved at blive.

Desuden bør du vælge korrekt niveau, A, B, el. C og ikke 8. kl.

#6: Ny opgave, - ny tråd, tak!


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.