Matematik

hvordan finder jeg hvor stor en del D udgør af den samlede firkant

16. november 2022 af mark8877 - Niveau: 8. klasse

hej, jeg sidder fast i den her, jeg ved ikke hvordan jeg finder hvor stor en del trekant D udgør af den samlede firkant.

har vedhæftet et Word dokument

Vedhæftet fil: trekant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2022 af PeterValberg

Jeg indsætter lige et billede af din opgave, det gør det lidt nemmere at hjælpe dig.
Undlad helst at vedhæfte Word-dokumenter, det er ikke alle, der kan åbne dem.
Vedhæft i stedet et billede.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2022 af StoreNord

Kan du ikke bare bruge Google?

Er der nogen mål på tegningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2022 af PeterValberg

Jeg tror, at opgavens løsning ligger i at erkende, hvor meget (i brøker)
forskellige felter udgør af den samlede figur (der har størrelsen 1)
og så sammenholde det for at finde størrelsen af D (i brøk)

A+B+C=\frac14

B+D=\frac18

D+G=\frac{5}{16}

C=\frac{1}{16}

C+E=\frac{3}{8}

F=\frac{1}{8}

A+G+F=\frac{1}{2}

B+C+D+E=\frac{1}{2}

A+B+D+G=\frac12

skulle jeg umiddelbart mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2022 af StoreNord

Læg et koordinatsystem med centrum midt på den venstre kant og lad kvadratet være 2x2.
Find så en funktion for den skråt opadgående og en funktion for den skråt nedadgående linje.
Sæt de to funktioners højresider lig med hinanden for at finde skæringspunktets x-koordinat.
Træk x-værdien fra 1. Så har du den vandrette højde for trekant D.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2022 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2022 af PeterValberg

Hvis du tegner figuren i GeoGebra, så kvadratets sidelængde er 1
Så fremgår det, at arealet af D = 0,02 hvilket svarer til 1/50

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2022 af StoreNord

Jeg får nu 1/48.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2022 af PeterValberg

#7 det forstår jeg ikke?

På din tegning i #5 fremgår det ellers, at arealet af kvadratet er 4
og arealet af trekanten (område D) er 0,08

\frac{0,08}{4}=\frac{8}{400}=\frac{1}{50}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2022 af StoreNord

Javist.
Men du kan se i algebravinduet, at når jeg dividerer kvadratet med trekanten, får jeg 48 præcist.


Skriv et svar til: hvordan finder jeg hvor stor en del D udgør af den samlede firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.