Fysik

tryk

18. november 2022 af JegDør - Niveau: C-niveau

Kan nogen fortælle om jeg brugte den rigtige metode til at beregne tryk? Er lidt forvirret :(

Vedhæftet fil: fysik.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2022 af OliverHviid

Ja, det er korrekt. Normalt ville man dog nok skrive p= F/A - ikke p=F/m2 (arealet)

men din fremgangsmetode er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2022 af PeterValberg

#0 

Se eventuelt denne video < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2022 af ringstedLC

Hold symboler og værdier/enheder hver for sig

\begin{align*}p=\frac{F}{A} &= \frac{m\cdot g}{A} \\ p &= \frac{4\cdot 10^3\,\textup{kg}\cdot 9.80665\,\frac{\textup{N}}{\textup{kg}}}{6\,\textup{m}^2}=6537.7{\color{Red} 7}\,{\color{Red} \textup{Pa}} \end{align*}

og afrund korrekt. Desuden skrives enheden Pascal med stort P.

Men "lidt forvirret" var du altså ikke.

NB. Pas lidt på med formuleringen "4 tons svarer til ... newton", (Newton skal også skrives m. stort). En masse er ikke en kraft.


Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.