Matematik

Matematik funktioner

26. november 2022 af NEXT - Niveau: C-niveau

Jeg har den her opgave som jeg ikke kan finde ud af. Det haster lidt da jeg skal aflevere den i morgen. Jeg vil blive meget glad for hjælp.

En virksomhed afsætter hele sin produktion af varen A. Omsætningen R og de samlede omkostninger C er givet ved forskrifterne

R(x)= 12x          0≤ x ≤200

C(x)= 2x + 1200       0 ≤ x ≤200

hvor x angiver omsætningen.

Break-evenpunktet er det punkt, hvor omsætningen og de samlede omkostninger er lige store.

a) bestem break -evenpunktet for varen A.


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. november 2022 af StoreNord


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2022 af MentorMath

Hej. 

Kan også løses ved en ligning: 

Vi ved at der gælder for varen A, at R angiver den samlede omsætning og C angiver de samlede omkostninger. 

R(x) = 12x , 0≤ x ≤200

C(x) = 2x + 1200 , 0 ≤ x ≤200

Hvis omkostningen og de samlede omkostninger skal være lige store, skal R og C være lige store, dvs. R skal være lig med C.

Heraf opstilles og løses ligningen 

R(x) = C(x) ⇔ , 0 ≤ x ≤200

12x = 2x + 1200 ⇔

10x = 1200 ⇔

x = 1200/10 = 120

Altså har varen A break-evenpunkt for x = 120.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} R(x) &= C(x)\;,\;0\leq x\leq 200 \\ x &= ... \end{align*}


Svar #4
26. november 2022 af NEXT

Mange tak for hjælpen!


Svar #5
26. november 2022 af NEXT

Det giver god mening. Jeg forstår det.


Skriv et svar til: Matematik funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.