Matematik

Bestem sandsynligheden P(X≤Y)

28. november 2022 af Pedersem - Niveau: Universitet/Videregående

Bestem Sandsynligheden P(X\leq Y)


Svar #1
29. november 2022 af Pedersem

Er det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2022 af peter lind

Du må altså skrive opgaven og desuden kommentar ind før vi kan besvare den


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2022 af ChristofferTJ

Man kan ikke se billederne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2022 af peter lind

nej. Du kan enten skrive det direkte ind eller du kan bruge at vedhæfte billeder se vedhæft fil neden under indskrivningsfeltet


Svar #5
29. november 2022 af Pedersem

Betragt to stokastiske variable X og Y med ufaldsmængder \small S_x=S_y= \begin{Bmatrix} 1,2,3,4 \end{Bmatrix} og punktsandsynligheder:

 \small P(X = j) = \frac{1}{4} \textsl{ for alle j i } \begin{Bmatrix} 1,2,3,4 \end{Bmatrix}\textsl{ og } P(Y=j)=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{8}, j=1\\ \frac{1}{4}, j=2\\ \frac{3}{8}, j=3\\ \frac{1}{4}, j=4 \end{matrix}\right. 

Antag endvidere, at X og Y er uafhængige.

Bestem sandsynligheden \small P(X\leq Y)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2022 af SådanDa

\mathbb{P}(X \leq Y) = \sum_{y=1}^4 \mathbb{P}(X \leq Y| Y=y)\mathbb{P}(Y=y)


Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden P(X≤Y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.