Matematik

Hjælp med min matematik opgave

30. november 2022 af Stefan42 - Niveau: A-niveau

En mand var for 10 år siden dobbelt så gammel som sin søn. I dag fylder de tilsammen 95 år. Hvor gamle er far og søn
i dag? Løs opgaven vha. ligninger!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\\ \textup{Givet:}\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline &\textbf{Far}&\textbf{S\o n}&\\ \hline 10\textup{ \aa r siden}&2x&x&\textbf{tilsammen}\\ \hline \textup{i dag}&2x+10&x+10&3x+20=95\\ \hline \end{array}\\\\\\ \textbf{Ligning:}\\&&3x+20=95\\\\&& 3x=75\\\\&& x=25\\\\\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline &\textbf{Far}&\textbf{S\o n}\\ \hline \textup{i dag}&2\cdot 25+10=60&x+10=35\\ \hline \end{array} \end{array}


Svar #2
30. november 2022 af Stefan42

Tusind tak for sådan et hurtig svar :)

Skriv et svar til: Hjælp med min matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.