Matematik

Differentialligninger

01. december 2022 af sabrina132 - Niveau: A-niveau

Hej sp

Jeg har lavet disse opgaver. Er der nogle, der vil tjekke om det ser rigtigt ud. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2022 af SauIGoodman


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2022 af SauIGoodman

Din opgave handler om at bruge sætning 4 (som står i din bog) til at finde den fuldstændige løsning i alle tre tilfælde.

Ved b) og c) skal du så bruge begyndelsesbetingelserne til at finde en partikulær løsning.

Eksempel: Løs differentialligningen y'=2y med y(0)=1. Idéen er at bestemme den fuldstændige løsning. Den finder jeg til y=ce2x. Med y(0)=1 kan jeg finde c. Det giver mig en lille ligning.

1=ce^{2\cdot 0}\Leftrightarrow 1=ce^0 \Leftrightarrow c=1.

Dvs. min partikulære løsning er: y=e2x.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2022 af Soeffi


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.