Matematik

Konstanterne a og b af eksponentiel funktion

10. december 2022 af Eca - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave for, hvor jeg ved hjælp af to punkter skal finde a og b i en eksponentiel funktion. Ved ikke helt, hvordan jeg skal regne det ud. Alt jeg er kommet frem til er at b må være 5.

Har vedhæftet et billede med opgaven.

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du har formodentlig benyttet, at hvis man indsætter A's koordinater, får man 5= b*a0.

Tilsvarende får man af B's koordinater, at 125 = b*a2, hvor du kender b5, så 125 = 5*a2.

Divider med 5 på begge sider af lighedstegnet og uddrag kvadratroden på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2022 af ringstedLC

Du har formlerne:

\begin{align*} a &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}} \\ a&=\sqrt[2-0]{\frac{125}{5}}=... \\\\ b &= \frac{y_1}{a^{x_1}} \\b&= \frac{5}{a^{0}}=5 \end{align*}


Svar #4
11. december 2022 af Eca

Nu forstår jeg, tak:))


Skriv et svar til: Konstanterne a og b af eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.