Matematik
Hjælp til eksamensspørgsmål omkring integralregning til beregninger i en normalfordeling
Hejsa.
Jeg har brug for hjælp til at få forklaret hvordan og hvorfor man bruger integralregning til beregninger i en normalfordeling.
Har især brug for at vide hvad jeg skal komme ind på til mat eksamen, i forhold til det sprøgsmål.
Eksamensspørgsmålet lyder:
"Forklar, hvordan man kan benytte integralregning til beregninger i en normalfordeling."
På forhånd tak! :-)
Svar #1
11. december 2022 af Anders521
#0 Du skal nok komme ind på tæthedsfunktionen f for en stokastisk variabel X, der er normalfordelt. Om du taler om dens graf og/eller dens funktionsudtryk, er gode indgangsvinkler til den mundtlige prøve. At forbinde disse til integralregning kan du vel fortælle hvad der skal gælde for f således at sandsynligheden, der svarer til arealet under grafen for f, kan beregnes. Stamfunktionen til f, dvs. F er så fordelingsfunktion P(X < x):
P (X < x) = F(x) = ∫-∞x f(y) dy
At bestemme sandsynligheden F(x*) via ovenstående, er besværligt, så der nøjes at bestemme den ved tabelopslag eller via et CAS-værktøj.
Svar #2
11. december 2022 af SuneChr
Supplement til # 1
For sandsynlighedsfordeling af ikke-kontinuerte hændelser xj j = 0, 1, ... , n skal gælde
for udfaldsrummet med (n + 1) elementer, at j=0∑n p(xj) = 1
Denne betragtning kan vi videreføre, hvis hændelserne er kontinuerte, altså når x ligger indenfor et
begrænset reelt interval. Her må vi summere alle hændelserne i intervallet, hvilket vi kender fra
arealberegning, a = x0 < x1 < ... < xn = b ( lim i=0∑n - 1 f (xi)·(xi + 1 - xi) for n → ) = a∫b f (x) dx
Arealet er uafhængig af inddelingen af intervallet, når blot den er fin nok.
Skriv et svar til: Hjælp til eksamensspørgsmål omkring integralregning til beregninger i en normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
