Matematik

løs ligningeren ved hjælp af logaritmer

11. december 2022 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til denne opagve, hved ikke helt hvordan jeg skal lave den + forklarer den

a) 45 * 5x + 15 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2022 af ringstedLC

a) Her bruges ikke logaritmeregning:

\begin{align*} 45\cdot 5x+15 &= 6 \\ 225x &= -9\Rightarrow x=-\frac{1}{25} \end{align*}

NB. Skriv forskellige titler på dine tråde!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2022 af AMelev

Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, så skrivefejl og misforståelser undgås.
Skulle der måske have stået 455x = 6?
I så fald skal du tage ln eller log på begge sider og benytte loogaritmereglen Log(an) = n·Log(a) og derefter de almindelige ligningsløsningsregler.


Skriv et svar til: løs ligningeren ved hjælp af logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.