Matematik

Reduktion af udtryk

07. januar 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt i tvivl omkring, hvordan jeg reducerer dette udtryk

(a + b)^2 - 2*(a + b)(a - b)

håber der er nogen der kan forklare det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2023 af SuneChr

Kvadratsætningerne
(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab
(a + b)(a - b) = a2 - b2
skal kunnes, - selv i den dybeste søvn.   :)


Svar #2
07. januar 2023 af em99

Jeg kender godt kvadratsætninger :) jeg er i tvivl omkring reducering af udtrykket :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2023 af OliverHviid

Her er lidt hjælp til at få dig i gang så:

(a+b)2-2(a+b)(a-b)

a2+b2+2ab-2(a+b)(a-b)

Brug så at (a+b)(a-b)=a2-b2, og reducer så udtrykket til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. januar 2023 af ringstedLC

#2:

Også den ofte lidt glemte kvadratsætning:

"To tals sum gange selvsamme to tals differens er kvadratet på første led minus kvadratet på andet led".

Det er dén #3 giver dig i sidste linje.

Derefter kan man

- enten kvadrere den første, gange ind i den anden og reducere til tre (små) led.

- eller blot lade den stå som to (større) led.


Skriv et svar til: Reduktion af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.