Fysik

Feltstyrken fra heliumkernen i en afstand

08. januar 2023 af kejs - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Opgaven lyder således:

b) Bestem feltstyrken fra heliumkernen i afstanden r = 1.3 · 10^-13 m.

Jeg ved at heliumkernens ladning er Q = 3.2 · 10^-19 C. Herefter benytter jeg denne ligning:

E = k · Q/r^2. Jeg får resultatet til at blive 1.7 · 10^11, men hvad er enheden? N/C, V/m eller noget tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Feltstyrken:}&E=\frac{1}{4\pi\cdot \epsilon_o}\cdot \frac{2\cdot e}{r^2}= \left ( 8.98755\cdot 10^9\;\mathrm{\frac{m}{F}} \right )\cdot \frac{2\cdot \left ( 1.60218\cdot 10^{-19}\;\mathrm{C} \right )}{\left (1.3\cdot 10^{-13}\;\mathrm{m} \right )^2}=1.70\cdot 10^{17}\;\mathrm{\frac{N}{C}} \end{array}


Svar #2
08. januar 2023 af kejs

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2023 af Eksperimentalfysikeren

N/C = V/m, så du kan selv vælge.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2023 af mathon

                      \small \begin{array}{lllllll} \frac{N}{C}=\frac{N\cdot m}{C\cdot m}=\frac{N\cdot m}{C}\cdot \frac{1}{m}=\frac{J}{C}\cdot \frac{1}{m}=V\cdot \frac{1}{m}=\frac{V}{m} \end{array}


Skriv et svar til: Feltstyrken fra heliumkernen i en afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.