Fysik

Kredsproces - Bestem temperatur

13. januar 2023 af Christianfslag - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet:

Bestem temperaturen af gassen i cylinderen i tilstand 4.

Informationer:

Den foregående tilstand har en stofmængde af gas på 0.042 mol, et tryk på  95 bar og en temperatur på 2200 grader celsius. Hertil er den specifikke molare varmekapacitet af gassen c_mv=24.5 J/mol*K, og voluminet af gassen i tilstand 4 er 0.500 L.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2023 af peter lind

Kom dog med en ordentlig beskrivelse af opgaven. Vil du selv kunne finde ud af det, hvis du kun havde ovenstående tekst. Kom dog med den originale opgave ordret helst som billedfil, men en pdf fil kan også bruges


Svar #2
13. januar 2023 af Christianfslag

#1

Kom dog med en ordentlig beskrivelse af opgaven. Vil du selv kunne finde ud af det, hvis du kun havde ovenstående tekst. Kom dog med den originale opgave ordret helst som billedfil, men en pdf fil kan også bruges

Beklager, jeg var overbevist om, at jeg havde vedhæftet opgaven, men har tydeligvis glemt det.

Vedhæftet fil:Turbodiesel Opgave.pdf

Svar #3
14. januar 2023 af Christianfslag

Løsningen er som følgende:

Bestem voluminet i tilstand 3 ved

V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}

Bestem adiabatkonstanten

\gamma=\frac{c_m_v+R}{c_m_v}

Isolér temperaturen fra følgende

T_1\cdot V_1^{\gamma-1}=T_2\cdot V_2^{\gamma-1}


Skriv et svar til: Kredsproces - Bestem temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.