Matematik

forklar en reduktion udtryk

15. januar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at forklarer linje for linje nedstående reduktion af et udtryk.

3x2+6x / x+2 = udtrykket skrives op

3x*(x+2) / x+2 = ?

3x= ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2023 af oppenede

3x2+6x / x+2  er det samme som
 3x^2 +\frac{ 6x}{x}+2 

Du mener måske (3x2+6x) / (x+2).
Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/regnearternes-hierarki


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2023 af ringstedLC

Du sjusker med din opskrivning. Du har skrevet:

\begin{align*} 3x^2+\frac{6x}{x}+2= \end{align*}

men udtrykket må være:

\begin{align*} \frac{3x^2+6x}{x+2} &= \frac{3x\cdot \cancel{(x+2)}}{\cancel{x+2}}=... \end{align*}

Vedhæft et godt billede af opgaverne istedet for at afskrive dem forkert.


Svar #3
15. januar 2023 af Simlars

ok men hvordan ville i forklarer dem


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2023 af ringstedLC

Det her burde du ikke skulle have forklaret, da det er Folkeskolepensum.

- Der sættes "..." udenfor en parentes i tælleren.

- Brøken forkortes.


Svar #5
15. januar 2023 af Simlars

I min opagev står der bare at man skal forklarer den


Svar #6
15. januar 2023 af Simlars

men kunne i hjælpe mig med at hvordan jeg kan forklarer opagve hvad der sker for hvert punkt


Skriv et svar til: forklar en reduktion udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.