Matematik

grafer for f og g

15. januar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave 

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x)=x2

g(x)= 16/x                       x>0

a) bestem f(2) og g(2)

b)tegn garferne for f og g i første kvadrant i et koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2023 af oppenede


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2023 af Christianfslag

a)

Erstat x med 2 i de to funktionsudtryk.

b)

Plot graferne for intervallet:

0\leq x< \infty


Svar #3
15. januar 2023 af Simlars

er der nogend er kan vise mig et eksmpele bå b) da jeg ikke hved hvordan jeg tegner punkterne på papir


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2023 af Christianfslag

#3

er der nogend er kan vise mig et eksmpele bå b) da jeg ikke hved hvordan jeg tegner punkterne på papir

Brug Maple eller Geogebra til at tegne dem.

I Geogebra indskriv:

f(x)=x^2, 0<x

g(x)=16/x

I Maple indskriv:

f(x):=x^2

g(x):=16/x

plot([f(x), g(x)])

Og så justér akserne til at vise 0<x og 0<y


Svar #5
15. januar 2023 af Simlars

er det sådan her den skal se ud 

grøn=f(x)=x2

rød= 16/x


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2023 af ringstedLC

Næsten.

Skriv "f(x)=x^2, 0<x", så vises grafen kun i 1. kvadrant.


Svar #7
15. januar 2023 af Simlars

ved ikke hvordan man skriver dette  0<x


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2023 af ringstedLC

"<" er en knap på tastaturet.


Svar #9
15. januar 2023 af Simlars

ja men skal man skrive den ved siden af f(x)=x2 da jeg ikke kan for resten bruger geogebra 


Skriv et svar til: grafer for f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.