Matematik

Renter

16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan regner jeg det her ud?

- Du vil gerne have, at der står 5000 kr på din konto om 5 år. Du får 4 % i rente p.a. Hvor meget skal du indsætte på din konto nu?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2023 af peter lind

Brug kapitalformlen K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n år, K0 er startkapitalen og r er rentefoden


Svar #2
16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Kan det så godt passe at der skal indsættes 4109,65 kr? Bare for at være sikker på at jeg har gjort det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2023 af ringstedLC

Undersøg om:

\begin{align*} K_5=5000 &= 4109.65\cdot 1.04^5 \end{align*}

og bliv sikker.


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.