Matematik

Renter

16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan regner jeg det her ud?

Du har arvet 100.000 kr, men har ikke brug for dem lige nu. Du sætter dem i banken og vil først hæve dem, når du har 150.000 kr til at stå på kontoen. Du får 5 % i rente p.a. Hvor mange år skal du vente, før du kan hæve 150.000 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2023 af Quarr

Isoler n

K_n=K_0\cdot (1+r)^n

- - -

Ja

 


Svar #2
16. januar 2023 af ukendtbruger2 (Slettet)

Kan det så godt passe, at 150000=100000*(1.05)^(n)= 8.31039?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2023 af ringstedLC

Nej, da:

\begin{align*} 150000 &\;{\color{Red} \neq }\;8.3... \\ n &= \frac{\log\left (\frac{150000}{100000} \right )}{\log(1.05)} = \frac{\log\left (1.5\right )}{\log(1.05)}=8.31... \end{align*}

Det vil sige, at saldoen først er over 150.000 kr efter 9 år/terminer.


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.