Matematik

Gange med brøker

21. januar 2023 af Hej1003 - Niveau: 7. klasse

Jeg aner ikke hvordan man skal gange med brøker, jeg har brug for hjælp til både brøker x brøker

og tal x brøker


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2023 af jl9

Brøk gange brøk: Gang tæller med tæller, og gang nævner med nævner

Tal gange brøk: Gang tallet på brøkens tæller


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2023 af ringstedLC

#0 De to regneoperationer kan egentlig beskrives som én:

\begin{align*} \frac{a}{b}\cdot \frac{c}{d} &= \frac{a\cdot c}{b\cdot d} \\\\ t\cdot \frac{c}{d}=\frac{t}{1}\cdot \frac{c}{d} &= \frac{t\cdot c}{1\cdot d}=\frac{t\cdot c}{d} \end{align*}

Eksempler:

\begin{align*} \frac{1}{2}\cdot \frac{2}{3} &= \frac{1\cdot \cancel{2}}{\cancel{2}\cdot 3}=\frac{1}{3} \\\\ 0.5\cdot \frac{2}{3}=\frac{0.5}{1}\cdot \frac{2}{3} &= \frac{0.5\cdot 2}{3}=\frac{1}{3} \end{align*}

Med ord: Det halve af to tredjedele (af fx pizzaen) er en tredjedel.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2023 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gange med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.