Matematik

Linjer og punkter

27. januar kl. 14:37 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for akuut hjælp med nedenstående opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar kl. 14:48 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar kl. 15:09 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)} \\&m\textup{'s h\ae ldningskoefficient:}&a=\frac{5-4}{1-(-3)}=\frac{1}{4}\\\\& \textup{gennem }B\left ( 1,5 \right )\textup{ giver}\\& \textup{ligningen:}\\&&5=\frac{1}{4}\cdot 1+b\Rightarrow b=\frac{19}{4}\\\\& \textup{og dermed:}\\&&m\textup{:}\quad f(x)=\frac{1}{4}x+\frac{19}{4}\\\\&& f(21)=\frac{1}{4}\cdot 21+\frac{19}{4}=\frac{21+19}{4}=\frac{40}{4}=10\\\\& \textup{alts\aa \ ligger }P(21,10)\textup{ p\aa \ }m. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar kl. 15:28 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& \textup{En ligning for }l\textup{:}\\&& \begin{matrix} x=3+6t\\ -3y=-3k-6t \end{matrix}\\&\textup{addition:}\\&& x-3y=3-3k\\\\&& \frac{1}{3}x-y=1-k\\\\&& l\textup{:}\quad y=\frac{1}{3}x+\left ( k-1 \right )\\\\&\textup{Beregning af }k\textup{:}\\&&10=\frac{1}{3}\cdot 21+\left ( k-1 \right )\\\\&& 10=7+k-1\\\\&& k=4 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar kl. 19:34 af ringstedLC

b)

\begin{align*} l:\binom{x}{y} &= \binom{3}{k}+t\cdot \binom{6}{2} \\ \binom{21}{10} &= \binom{3}{k}+t\cdot \binom{6}{2} \Rightarrow \left\{\begin{matrix} 21=3+6t \\ k=10-2t\end{matrix}\right. \\ t &= \frac{21-3}{6} \\ k &= ... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar kl. 20:32 af Eksperimentalfysikeren

A=(-3,4) , B=(1,5)

Vektoren AB = (1-(-3),5-4) = (4,1) er retningsvektor for m. Derfor er dens tværvektor (-1,4) normalvektor til m.

Hvis P=(21,10) ligger på linien, er vektoren AP=(21-(-3),10-4)=(24,6) retningsvektor for m og derfor vinkelret på normalvektoren, så deres skalarprodukt (-1,4)(24,6) er nul.


Skriv et svar til: Linjer og punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.