Matematik

Bestem ligning for tangenten for f i p.

30. januar kl. 09:20 af Frejace - Niveau: A-niveau

Hej, søger hjælp til denne. TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar kl. 09:38 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar kl. 09:42 af mathon

Tangentligning:

                                \small y=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\cdot \left ( x-x_o \right )+y_o

i punktet \small \small P(2,3)
                                \small \small y=\frac{2^2+1}{3-1}\cdot \left ( x-2 \right )+3\quad _{...}


Svar #3
30. januar kl. 12:19 af Frejace

mange tak! har du nogle mellemtrin i udregningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar kl. 00:00 af ringstedLC

#3: Der er jo egentlig ikke nogen beregning i #2, blot forklarende indsættelser:

\begin{align*} \textup{Tangentligning\,i\,punktet}\bigl(x_0,f(x_0)\bigr): y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \\ f'(x)=\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x} &= \frac{x^2+1}{y-1} \\ f'(x_0) &= \frac{{x_0}^2+1}{f(x_0)-1} \\ \end{align*}

Herefter skal ligningen i #2 så blot reduceres.


Svar #5
31. januar kl. 10:08 af Frejace

ok det giver god mening!


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangenten for f i p.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.