Matematik

Areal

21. februar 2023 af Thoms1 - Niveau: A-niveau

er der nogle, der kan hjælpe med denne opgave?

Jeg skal finde arealet af hullet ved at opstille to funktioner

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2023 af SuneChr

Cirklen:
Centrum = (0 ; 1,2)
Radius = 0,3
Ligning:  x2 + (y - 1,2)2 = 0,32
⇔    |y - 1,2| = \sqrt{0,3^{2}-x^{2}}
⇔  y ≥ 1,2 :     y = \sqrt{0,3^{2}-x^{2}} + 1,2        *
      y ≤ 1,2 :     y = - \sqrt{0,3^{2}-x^{2}} + 1,2     **
Integrér (* minus **)  over intervallet   - 0,3 ≤ x ≤  0,3  


Svar #2
22. februar 2023 af Thoms1

Ja okay, men hvordan kom du frem til at centrum ligger ved (0;1.2) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2023 af SuneChr

Den opmærksomme elev har lagt mærke til, at cirklens centrums placering ikke har nogen indflydelse på beregning af cirklens areal, - dog skal cirklen naturligvis være placeret indenfor parabelbuernes begræns-
ning. Når vi trækker de to dele af cirklens ligning fra hinanden, (* minus **), går de 1,2 ud med hinanden.
 


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.