Matematik

Bestem den største fejl man begår. approksimerende andengradspolynomium

24. februar 2023 af alma00 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke helt ved hvordan man skal regne. Håber at i kan hjælpe :))

- Bestem den største fejl man begår, hvis man benytter det approksimerende andengradspolynomium for funktionen g med udviklingspunktet T , i stedet for g på den begrænsede og afsluttede punktmængde der er afgrænset af linjerne x=11/3, x=13/3, y=2 og y=8/3. 

Jeg har regnet udviklingspunktet T til at være (4, 7/3). Og jeg tror ikke helt at jeg forstår hvad der menes med største fejl.

Tak på forhånd :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2023 af peter lind

Hvad er g? kom dog med hele opgaven som en billedfil


Svar #2
24. februar 2023 af alma00

Her er opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2023 af peter lind

Du må bestemme det andetgradspolynomium p(x, y) som du skal sammenligne med.

Derefter skal du optimere funktionen |g(x, y) - p(x, y)|

I dine beregninger skal du dele funktionen op eftersom den er positiv eller negativ. Du bør også specielt se på randen


Svar #5
25. februar 2023 af alma00

Perfekt! Tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: Bestem den største fejl man begår. approksimerende andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.