Matematik

Jeg skal angive for hver af graferne A, B og C

25. februar 2023 af asta9876 - Niveau: C-niveau

Det er opgave 2 som er vedhæftet i dokumentet jeg meget gerne vil have hjælp til

</quillbot-extension-portal>
Vedhæftet fil: aflevering 3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2023 af ringstedLC

\begin{align*} eksp(x)=b\cdot a^{x} &= \left\{\begin{matrix}f(x)=b_1\cdot {a_1}^{x} &= 4\cdot {a_1}^{x}\\ g(x)=b_2\cdot {a_2}^{x} &= 3\cdot {a_2}^{x}\\ h(x)=b_3\cdot {a_3}^{x} &=1\cdot {a_3}^{x}\end{matrix}\right. \\ eksp(0)=b\cdot a^0=b &\Rightarrow \left\{\begin{matrix}f(0)=b_1 &= 4\\ g(0)=b_2 &= 3\\ h(0)=b_3 &= 1\end{matrix}\right. \end{align*}

NB. Vedhæft helst gode billeder af dine opgaver.


Svar #2
25. februar 2023 af asta9876

Hejsa, det billede du har lagt ind, jeg skal lige forstå det. Hvilken er graf for hvad?

</quillbot-extension-portal>

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2023 af ringstedLC

#2: Dét har jeg ikke angivet, men:

\begin{align*} \textup{Grafen\,for\,}eksp(x)\,\textup{sk\ae rer\,\textit{y}-aksen\,i\,punktet }(0,b) &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} f(x)\,\textup{sk\ae rer\,\textit{y}-aksen\,i }(0,b_1)\\ g(x)\,\textup{sk\ae rer\,\textit{y}-aksen\,i }(0,b_2) \\h(x)\,\textup{sk\ae rer\,\textit{y}-aksen\,i }(0,b_3) \end{matrix}\right. \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2023 af StoreNord

f og g og h har hver sin værdi for b-værdien i eksponentialfunktionen.
De 3 b-værdier kan du se på y-aksen.


Skriv et svar til: Jeg skal angive for hver af graferne A, B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.