Matematik

Bestem en forskrift og Bestem kurvelængde af grafen

28. februar 2023 af Gust1950 - Niveau: A-niveau

Under den kolde krig anvendtes en bestemt type mellemdistanceraketter med en rækkevidde | PQ | pa° 2400 km og en maksimal højde pa° 560 km.
Rakettens bane kan beskrives som graf for et andengradspolynomium

f (x) - a * x2 + b * x + c,
hvor x er den vandrette afstand fra affyringsstedet (ma°lt i km), og / (x) er rakettens højde

over jorden (ma°lt i km).
a) Bestem en forskrift for f

b) Bestem kurvelængden af grafen fra P til Q.

Kan i hjælpe med løsning og svar hurtigst muligt?

Opgave vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2023 af peter lind

Du har 3 punkter til at bestemme konstanterne.

f(x) = 0 for x=0 og for xQ

f(midtpunkter) = 560


Skriv et svar til: Bestem en forskrift og Bestem kurvelængde af grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.