Matematik

ligninger

06. marts 2023 af javannah5 - Niveau: B-niveau

Kan nogle hjælpe mig med denne opgave? Hvordan starter jeg ud?

Vedhæftet fil: 2023-03-06 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2023 af SuneChr


1)  Find x, der hvor en vandret tangent berører kurven.
2)  x = 0              y = ...
3)  x =  1             y = ...
4)  x =  - 1           y = ...
5)  x = ... x = ...   y = 1
6)  x = ... x = ...   y = - 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2023 af ringstedLC

#0: Jeg forstår ikke dit behov for hjælp. Sidste forår lavede du bla. babylonsk matematik og diff.-ligninger på niveau A.


Svar #3
06. marts 2023 af javannah5

#1


1)  Find x, der hvor en vandret tangent berører kurven.
2)  x = 0              y = ...
3)  x =  1             y = ...
4)  x =  - 1           y = ...
5)  x = ... x = ...   y = 1
6)  x = ... x = ...   y = - 2

jeg tænkte på at finde en forskrift til grafen, og derefter sætte x-værdien ind på x's plads. Men jeg kan ikke helt huske hvordan kan finder en forskrift ved kun at kigge på grafen, måske kan du sende et link til en hjemmeside, der viser hvordan, og jeg kan prøve selv at regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2023 af SuneChr

Du skal aflæse på kurven, - ikke finde forskriften.
Men forskriften er parablen y = x2 som er forskudt (1 , - 3) og vil få forskriften  y - (- 3) = (x - 1)2
som du så kan reducere.


Svar #5
14. marts 2023 af javannah5

#3
#1


1)  Find x, der hvor en vandret tangent berører kurven.
2)  x = 0              y = ...
3)  x =  1             y = ...
4)  x =  - 1           y = ...
5)  x = ... x = ...   y = 1
6)  x = ... x = ...   y = - 2


jeg tænkte på at finde en forskrift til grafen, og derefter sætte x-værdien ind på x's plads. Men jeg kan ikke helt huske hvordan kan finder en forskrift ved kun at kigge på grafen, måske kan du sende et link til en hjemmeside, der viser hvordan, og jeg kan prøve selv at regne det ud.
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #6
14. marts 2023 af javannah5

Er det rigtigt hvad jeg har lavet?
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #7
14. marts 2023 af javannah5

Og et andet spørgsmål, jeg har, er om hvordan jeg finder f’(0,25) ud fra denne graf?

Svar #8
14. marts 2023 af javannah5

.
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.