Matematik

Ydelsesformlen til at beregne de årlige ydelser

13. marts kl. 19:35 af livv1 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal finde de årlige ydelser ved et lån der løber over 20 ydelser. Jeg skal gøre brug af ydelsformlen, men jeg føler ikke jeg får det rigtige beløb når jeg bruger formlen - er der mon en som kan hjælpe?

y = 5400000

r = 0,8

n = 20


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts kl. 19:47 af peter lind

renten er 80% !!! Jeg vil i hvert fald aldrig acceptere sådan et lån. Se lige efter om det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts kl. 22:33 af SuneChr

# 0
Hold mere styr på de variable i gældsannuitetsformlen, som populært kaldes "Gryn"-formlen:

G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

G    er gælden, hovedstolen
r      er rentefoden pr termin
y     er ydelsen pr termin
n     er antallet af terminer.

Mon ikke r er 8% = 0,08 og ikke 0,8?
Isolér først y i formlen og sæt derefter tallene ind.


Skriv et svar til: Ydelsesformlen til at beregne de årlige ydelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.