Matematik

Hvordan regner jeg (4 + 2b) • (5 - 2b) ud?

22. marts kl. 13:37 af algebruh - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opkommende prøve med algebra i brug og jeg har brug for hjælp til at kunne forstå nogle opgaver.

(4 + 2b) • (5 - 2b)

8b - 2 • (4 - 2b) + 3b

(4 - y) • (2 + y)

Jeg skal også reducere dem, vær sød at forklare mig hvordan. : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts kl. 14:30 af viet0021

(4 + 2b) • (5 - 2b)

20-4b^2 

8b - 2 • (4 - 2b) + 3b

8b-8+4b+3b

15b-8

(4 - y) • (2 + y)

8-y^2 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts kl. 14:38 af viet0021

opgave 1

I den første ganger du 4 med 5 hvor du får 20 og derefter +2b*-2b som giver -4b for + gange - giver altid minus. b gange b = b^2 så det ender ud med at være 20-4b^2 

opgave 2 

du starter med at opløse dine parantecer. så du siger -2 gange (4-2b)= -4+4b

så nu ser opgaven sådan ud 8b-8+4b+3b. Nu skal der reduceres

så du lægger 8b+4b+3b= 15b.

så det ender ud med at være 15b-8

opgave 3 

det er som i opgave 1 

4*2=8

y*-y=-y^2 

8-y^2 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts kl. 19:49 af ringstedLC

1 og 3 er ikke rigtige:

\begin{align*} (4+2b)\cdot (5-2b) &= 4\cdot 5+4\cdot (-2b)+2b\cdot 5+2\cdot (-2)\cdot b^2 \\ &= 20-8b+10b-4b^2 \\ &= -4b^2+2b+20 \end{align*}

Man ganger flerledede størrelser ved at gange hvert af ledene i den ene med hvert af ledene i den anden.


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg (4 + 2b) • (5 - 2b) ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.